2014 թվականին հայկական լավաշը դասվեց ՅՈՒՆԵՍԿՈ-ի ոչ նյութական ժառանգությունների շարքին։ Այդ ցուցակում է զետեղվել նաև դուդուկի երաժշտությունը, հայկական խաչքարերի պատրաստման վարպետությունը և միջնադարյան հայակական էպոս «Սասունցի Դավիթ»-ը։
Հայկական գինին տարածված է ամբողջ աշխարհում։ Իզուր չէ, քանի որ այստեղ գինին պատրաստում են խաղողի հատուկ տեսակներից։ Հայկական գինու համը անգամ ընդունվել է ֆրանսիացիների կողմից։
Հայաստանը առաջին երկիրն է, որտեղ զբաղվել են գինեգործությամբ։Հնագետները դա վկայող փաստեր են գտել Արենի գյուղի տարածքում։ Ըստ մասնագետների այստեղ գինեգործությամբ են զբաղվել դեռևս 6000 տարի առաջ։
Օր 1։ Դիմավորում, տեղափոխում հյուրանոց։
Օր 2։ Երևան-Մատենադարան-Էրեբունի պատմահնագիտական արգելոց-թանգարան-Ծիծեռնակաբերդ-Երևանի «Արարատ» կոնյակի գործարան
Օր 3։ Երևան-Գառնի-Գեղարդ-Լավաշի թխման վարպետաց դաս-Չարենցի կամար-Երևան
Օր 4։ Երևան-Էջմիածնի Մայր Տաճար, թանգարան-Սարդարապատ հուշահամալիր-Զվարթնոցի տաճար
Օր 5։ Երևան- Խոր Վիրապ-Արենի գինու գործարան- Նորավանք- Ջերմուկ
Օր 6։ Ջերմուկ-Զորաց քարեր-Ստեփանակերտ՝ Արցախի պատմաերկրագիտական թանգարան, Վերածնունդ հրապարակ
Օր 7։ Ստեփանակերտ-Գանձասար-Տիգրանակերտ-գիշերակաց Ստեփանակերտում
Օր 8։ Ստեփանակերտ-Շուշի-Սուրբ Ամենափրկիչ Ղազանչեցոց մայր տաճար-Տաթև- Երևան
Օր 9։ Ազատ
Օր 10։ Երևան- Սանահին- Հաղպատ- Զարնի Պարնի քարանձավ – Հաղպատի վանական համալիր-Երևան
Օր 11։ Երևան- Ծաղկաձոր- Նավարկություն Սևանում – Դիլիջան- Հաղարծին-Երևան
Օր 12։ Երևան-Հայոց այբուբենի հուշարձան-Հովհաննավանք-Սաղմոսավանք-Ամբերդ- Երևան
Օր 13։ Երևան-Բջնի Բերդ-Բջնիի Սուրբ Աստվածածին եկեղեցի-Առինջ՝ «Լևոնի աստվածային գետնափոր» քարանձավ-թանգարան-Երևան՝ Վերնիսաժ- Փակ շուկա
Օր 14։ Դուրսգրում հյուրանոցից, տեղափոխում օդանավակայան։